Falkblick

Håller koll på de senaste trenderna

Viktiga skäl att hålla din bil ren

Att underhålla ett fordon kommer med  många utmaningar. För många är det ingen prioritet att ha en städad, vältvättad bil. Om du tillhör den gruppen – eller behöver övertyga en älskad att piffa upp hans eller hennes bil – kolla in dessa viktiga skäl nedan för att hålla din bil ren. Du kan välja sedan att använda dig av BilCleaniken för att få hjälp med tvätten, eller tvätta den på egen hand. 

Du kan undvika pinsamma situationer

Vi har alla varit tvungna att ta bort en jacka och några cd-skivor från våra passagerarsäten så att någon kunde sätta sig bekvämt i våra bilar. Även om det händer oss alla vid ett eller annat tillfälle, om du måste göra städkontroll dag efter dag, kan det vara ett problem. Se istället till att du rengör din bil regelbundet – invändigt och utvändigt.

Smutsiga bilar värderas mindre av köpare

Låt oss vara ärliga - om någon erbjöd sig att sälja en smutsig bil till dig skulle du förmodligen artigt tacka nej. Om du hoppas kunna sälja ditt fordon, så är det bara ytterligare en orsak bland de många andra till att hålla din bil ren.

Smutsiga bilar kan vara hälsofarliga

Om du inte kommer ihåg att rutinmässigt rengöra din bil kan du skapa den perfekta miljön för bakterier. Att lämna mat- eller dryckesavfall och smutsiga föremål som gamla gymkläder i bilen kan ge upphov till bakterier – och din bil kommer inte att lukta så gott heller.

Smutsighet innebär fara

Att hålla din bil ren är inte bara ett estetiskt val – det kan också vara en säkerhetsfråga. Även om du kanske inte förväntar dig det, kan en smutsig bil utsätta dig för fara. När allt kommer omkring, om du förlorar sikten i dina fönster, speglar eller vindruta, kan detta drastiskt minska din reaktionstid i händelse av en olycka.

18 Jan 2023