Falkblick

Håller koll på de senaste trenderna

Trendiga växter

Under 2022 har det varit som så att det är gröna växter med färgsprakande bladverk som trendat allra mest. Dock har det även kommit att bli en trend i så kallde evighetsrosor, som finns bland annat på www.blossomia.se. Utöver att det är trendigt med vissa växter, så är en trend även att ju fler växter du har hemma, desto bättre. 

Just att välja växter med mönster och blad som sprakar av färg, det har varit en tydlig trend detta år. Vi tar upp några av dessa nedan.

Alokasia

Alokasia (Alocasia) har tora, vackra blad med tjocka, dekorativa bladnerver. Den finns i flera varianter och storlekar. 

Kaladium

Kaladium (Caladium) en trendig växt som finns i många unika färgkombinationer. De finns  från skirt ljusa till djupt röda. När dagarna blir kortare på hösten, går plantan i vila och då tappar den sina blad. Med rätt skötsel vaknar den till liv igen till våren, när dagarna blir ljusare. 

Kalatea

Kalatea (Calathea), som kan ses på bilden ovan har bladverk i fantastiska mönster. Bladen sträcker sig efter solen på dagen och sluter sig om natten. Bladverket kan variera i sin form. De kan vara runda, ovala eller spetsiga. Även dess färger varierar och går från ljus till djupt grön, många med lila undersida. 

Palettblad

Palettblad (Coleus) är en växt som återkommit som favorit. Den har ett färgsprakande bladverk i all världens kulörer samt att det är en växt som är mycket lättskött.

18 Oct 2022