Falkblick

Håller koll på de senaste trenderna

Trend för olika föreningar

En tydlig trend syns nu bland en massa olika sorters föreningar och det är att tjäna in pengar genom att sälja saker. Det finns ofta reklam på nätet som säger tjäna pengar till klassen eller tjäna pengar till laget eller tjäna pengar till föreningen. Bakom denna typ av reklam står företag som har en produkt, som skolklasser, lag och föreningar kan sälja för att tjäna in pengar. Det kan vara att man vill tjäna pengar för klassresa, eller för att föreningen ska ut på något eller för att laget ska åka på träningsläger. 

Vad är mest populärt att sälja?

Ser man i vad som trendar att sälja så är det ofast de ätbara tingen. Det är kakor, korvar, ostar, godis. Sedan kommer det olika sorters kläder. Men just det ätbara är det som de flesta säljer och som även de allra flesta köper. Det kanske beror på att ätbara saker, de går alltid åt. Vet ju själv när det ringer på dörren och någon vill sälja. Det är det ätbara man helst vill ha. Tror att detta är en trend som kommer hålla i sig ett bra tag. 

Andra trendiga sätt att tjäna pengar

Tjäna pengar till klassen kan man göra genom att göra saker som föräldrarna betalar för att se eller göra. Det kan vara musikaler, teater med mera. Föreningar och lag har andra möjligheter, som lotter av olika slag, det har alltid funnits, på ett eller annat sätt. 

8 Jan 2019