Falkblick

Håller koll på de senaste trenderna

Packa, flytta, städa

Är det så att du ska flytta? Då är det en del saker som ska ordnas. Det ska packas, det ska flyttas och det ska städas. Om du vill, så kan du anlita hjälp för alla dessa delar. Dessutom få RUT-avdrag. Det gör att det inte kostar allt för mycket. Dock är det bra att vara medveten om vad som ger RUT-avdrag och inte. När det kommer till att packa och flytta så måste bohaget vara ditt, samt att flytten måste ske mellan bostäder som du helt eller delvis bor i inom EU/EES-området, Storbritannien, eller Schweiz.Företaget som utför arbetet måste ha svensk F-skatt om någon del av flytten utförs i Sverige samt att arbetsmomenten ska ingå som ett led i flytten av bohaget. Exakta krav kan ses på Skatteverkets hemsida.

När det kommer till flyttstädning

Flyttstädning kan du boka på https://anettesallservice.se/. Även flyttstädning ger rätt till RUT så tillvida att det görs i, eller i nära anslutning till, bostaden. På skatteverket står det klart och tydligt att krav för rutavdrag: städa hos någon som ska flytta in eller ut ur en bostad. 

Sedan är det en del städtyper som inte ger rätt till RUT. Bland annat är det då efter byggarbete, grovstädning med avancerad utrustning, samt ett gäng punkter till som även de finns på Skatteverkets sida.

Kolla av med de företag du anlita för att packa, flytta och städa att de kan dra av RUT direkt på din faktura. 

12 Jan 2021