Falkblick

Håller koll på de senaste trenderna

Inred för att få ett lättstädat hem

Många av oss tycker det är mindre kul att städa. Sedan är det ju så att ju mer prylar det står framme, desto mer svårstädat blir det ju. Ju mer svårstädat det är, desto mer drar man sig kanske för att göra det. Det går så klart anlita städ Bromma eller städfirma om du vill. Men sedan kan du även se till så att du inreder på ett sätt som gör det lättare att städa. 

Smarta sätt att inreda på

Det du bland annat kan tänka på är att satsa på sluten förvaring. Öppen förvaring samlar en massa damm! Se även till att ha soffa och säng med höga ben, så att det är lätt att dammsuga under dem. Ha inte för många möbler heller, då dessa kan vara ivägen eller måste flyttas varje gång det ska städas. 

Du kan även se till att inreda med krokar och korgar, för att att lägga saker i när du snabbt plockar i hemmet. Ha en ljus inredning. På mörka ytor syns dammet fortare. 

Vägghängd förvaring och vägghängda möbler frigör golvyta och får dammsugningen att gå fortare. Om du vill ha mattor, se till att välja matta som är lätt att rengöra och dammsuga. 

Sedan är det bra att se till så att du rensar regelbundet. Att rensa ofta och vara beslutsam när du gör dig av med saker är ett måste. Annars blir det lätt en massa prylar överallt ändå. När allt har en plats går det snabbt att ställa undan, men om du har för mycket hemma kommer intrycket aldrig bli snyggt och städat.

 

 

5 Dec 2019