Falkblick

Håller koll på de senaste trenderna

Hetaste jobben i Sverige just nu

Hur mäter man egentligen vilka jobb som är mest populära och heta just nu? Ett sätt är att kolla hur folk har bytt jobb enligt sina presentationer online på plattformar som LinkedIn och Facebook. Gör man det ser man att det är många som väljer E-handel, digital marknadsföring, kundservice och sjukvård. 

Men faktum är att ett av de områden där det idag finns gott om jobb och där utvecklingsmöjligheterna är goda är inom elektrikerbranschen. Många av de behöriga elektriker som jobbar idag kommer snart att gå i pension och det råder snart brist på utbildade elektriker i Falkenberg, Örebro, Gråbo och andra orter i landet. En kort lista på heta jobb just nu:

  • Elektriker
  • E-handel
  • Marknadsföring online
  • Sjukvård
  • Kundservice

Krävs utbildning?

Vill du jobba inom sjukvården kan du göra det helt utan utbildning men då som vårdbiträde eller liknande. Vill du istället jobba som undersköterska, sjuksköterska eller andra yrkeskategorier inom vård krävs utbildning. Även elektrikeryrket kräver utbildning och även fortbildning när man väl är behörig.

Kundservice kräver ingen utbildning alls men det är bra om man har provat på den här typen av jobb innan man kastar sig ut i det. Det kan innebära en del stress och vissa företag har även säljkrav på sin supportpersonal. 

Digital marknadsföring kan man pyssla med och vara helt självlärd men kan du uppvisa att du gått rätt slags utbildningar så är det enklare att få anställning. Du kan även frilansa men då blir inkomsten mer osäker. 

6 Nov 2021