Något som är gott att äta och som det går att göra en massa med, det är kyckling. Det går ju att grilla den hel, så väl som det går att separera delarna och göra filé, bröst, vingar med mera. Jag tycker det är viktigt att köpa bra kyckling, som bjärefågel. Den är helt fri från antibiotika och antibiotikaliknande preparat. Sedan får kycklingarna växa på i långsam egen takt samt att de hanteras på fint sätt under den tid de lever.
Tänkte jag ska dela med mig av ett av mina favoritrecept på kycklingfiléer. Det är kyckling i ugn med krämig sås:
Ingredienser
Till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kycklingen runt om till fin färg. Salta och peppra. Koka ris eller potatis.
Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt. Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Skär broccolin i buketter och skiva stjälken tunt.
Lägg ner broccolin i kokande saltat vatten och låt koka ca 3 min. Servera med olivolja/smör, flingsalt och färskriven parmesan.