Falkblick

Håller koll på de senaste trenderna

Fördelar med massage

massage

Massage, det är en trend som håller i sig. Det är nog tack vare att det finns många olika varianter av det samt att det allt som oftast är en skön behandling. Att ligga på en massagebänk och få massage ger dessutom en mängd fördelar. Massage erbjuds allt mer som behandlingssätt för en rad olika tillstånd och situationer och är utmärkt för att minska stress, smärta och muskelspänningar.

6 fördelar med massage

Ökar blodcirkulationen

Med en ökad blodcirkulation mjukar du upp både muskler och vävnader.

Stärker immunförsvaret

Massage ökar antalet vita blodkroppar i kroppen och det gör att du blir mer motståndkraftig mot infektioner.

Motverkar stress

Vid beröring och massage så frigörs ett hormon som heter oxytocin. Det är ett slags må bra hormon och det verkar lugnande och sänker både pulsen och blodtrycket.

Påskyndar läkning och återhämtning

Massage gör att du får en ökad syretransport till musklerna vilket leder till att läkning och återhämtning går snabbare.

Förebygger och lindrar spänningshuvudvärk

Huvudvärk kan bero på spänningar i axlar och nacke. Dessa muskler mjukas upp med hjälp av massage.

Minskar oro och depression

Massage minskar produktionen av stresshormonerna kortisol och noradrenalin. Desutom så ökas alterna av må-bra hormoner som dopamin, serotonin och oxytocin.

Genom att regelbundet gå och få en massage får du ta del av all nytta som den gör och du kommer märka av att du börjar må bättre. Så massage är inte bara trendigt, det är skönt och har många fördelar. 

6 Oct 2019