Falkblick

Håller koll på de senaste trenderna

Få rätt fönstermått

Behöver du få fönstermått för renovering eller mäta för att ersätta gamla fönster med nya? Det gäller ju att du får rätt mått på dina nya fönster. En exakt mätning är viktig för att säkerställa att det nya fönstret passar perfekt i det befintliga öppningen, samt för att säkerställa att det nya fönstret har rätt funktion, som att det stänger och öppnar som det ska.

Att mäta fönstermåtten

För att mäta fönster vid ett fönsterbyte är det viktigt att följa några enkla steg. Först och främst är det viktigt att bestämma vilken typ av fönster man vill ha. Det finns många olika alternativ du har att välja på. När du har beslutat vilken typ av fönster du vill ha, är det dags att mäta.

Det finns tre viktiga mått att ta hänsyn till när man mäter fönster: bredden, höjden och fönsterbrädans tjocklek. Bredden och höjden är de mest uppenbara måtten och det är viktigt att mäta från det innersta hörnet av den befintliga fönsteröppningen till det andra hörnet. Fönsterbrädans tjocklek mäts från den yttre kanten av den befintliga fönsteröppningen till den inre kanten.

Det är också viktigt att ta hänsyn till eventuella hinder i fönsteröppningen, som t ex vägguttag eller gardiner. Dessa hinders mått bör också mätas och inkluderas i den totala mätningen för att säkerställa att det nya fönstret passar ordentligt. När alla mått har tagits, är det viktigt att dokumentera dem noggrant och se till att de är korrekta.

20 Feb 2023