Falkblick

Håller koll på de senaste trenderna

Etikett vid vaping, eller E-cigarettanvändning

Först och främst vill jag kort berätta om vad vaping är för något så att det inte uppstår några missförstånd. Det kommer från ordet vapour i det engelska språket och betyder ånga och hänger ihop med e-cigaretter. Det är allt fler och fler som väljer bort de gamla cigaretterna med tobak och istället använder sig av detta substitut för att stilla sina behov. Det är absolut en klar fördel att använda sig av e-cigg istället för vanliga då de inte luktar något, de är helt ofarliga och det blir betydligt billigare i längden. 

Var och hur kan jag vejpa?

Det finns inget farligt i e-cigg och de luktar ingenting så i princip kan du använda dem precis var du vill. Det finns dock några ställen som faktiskt förbjuder användningen av e-cigaretter men även om det ÄR tillåtet så bör man beakta vett & etikettregler för detta. 

  • Visa hänsyn
  • Följ regler
  • Jaga inte moln

Visa hänsyn mot andra som finns omkring dig, vejpa inte på din arbetsplats utan gå dit rökarna brukar samlas istället. Se till att du inte vejpar när det är mycket folk omkring dig, det är respektlöst att vejpa på tåget, bussen eller på ett flygplan bara för att det går.

Följ regler som är uppsatta. En del restauranger och krogar ber sina gäster att inte vejpa inomhus eftersom det kan få andra människor upprörda då de tror att du röker på riktigt och det skapar onödigt dålig stämning.

Jaga inte moln även om det är kul. Att jaga moln innebär att blåsa ut stora mängder ånga för att skapa ett rökmoln. Det är mycket sällan uppskattat. 

7 Jan 2017