Falkblick

Håller koll på de senaste trenderna

Att jobba som konsult

Du kanske hört talas om begreppet att jobba som konsult? Men vad innebär egentligen det? Det kan betyda lite olika, då det har kommit att bli en öppnare arbetsmarknad så att säga. Tidigare var en konsult alltid anställd av ett bemanningsföretag eller ett konsultbolag. Sedan så hyrdes man ut till olika typer av företag. Idag finns det dock möjligheter att vara sin egen, men ändå gå via ett konsultbolag för att hitta jobben.

Om du är anställd på vanligt sätt så är du på en och samma arbetsplats, alltid. Som konsult kan du testa på olika ställen. Det ger dig mer frihet, mer erfarenhet och mer tid till annat.

Jobba som egen eller anställd

Ett konsultbolag som kommit att bli lite av en uppstickare det senaste är GigStep. De erbjuder dig att antingen bli anställd av dem och få olika jobb eller att du jobbar som egenanställd och tar hjälp av dem för att fakturera. De kallar det även för gig, istället för konsultuppdrag.

Det kan ses som en slags frilans, men med en trygghet i ryggen. Det ger dig möjlighet att utöka ditt CV med bra kunskaper. Du kan välja om du vill testa nya saker, eller jobba på x antal månader för att sedan åka iväg utomlands ett tag. Det ger dig stor frihet att jobba som konsult och frilansa. Ofta kan du även bestämma dina egna tider och ditt eget jobb, i alla fall inom vissa yrken. 

29 Jan 2020