Falkblick

Håller koll på de senaste trenderna

Återanvänd dina tomma flaskor!

De flesta av oss brukar under ett år köpa en hel del flaskor med olika typer av innehåll, när man tömt flaskan så hamnar den så småningom i glasåtervinningen för att sedan bli en ny flaska eller något annat gjort av glas. Det är bra, men man kan också använda sig av flaskorna i sitt eget hem och skapa olika former av snygg inredning. Här nedan kan du läsa om fem olika tips för att skapa snygga och annorlunda detaljer med hjälp av glasflaskor som du annars skulle ha kastat bort.

Olika saker du kan göra hemma, med enkla medel

  1. Ta en limpistol och skriv något på flaskan med en limsträng. Vanliga ord är "Love" eller "Kärlek" men man kan också skriva sitt namn eller vad man vill. När limsträngen sedan har torkat så spraymålar du flaskan med valfri färg och vips så har du fått en snygg vas eller prydnadsföremål.
  2. En ljuskupa kan du göra med hjälp av en mörk vinflaska. Kapa av botten på flaskan och ställ delen med halsen över ett värmeljus.
  3. Droppa stearin över flaskan och låt det rinna ner längs sidorna, använd gärna flera olika färger för att få en snygg effekt. På detta sätt får du en ljusstake som ser ut som den är hämtad från en äventyrsfilm.
  4. Enkel ljuslykta gör du genom att helt enkelt stoppa ner en ljusslinga i flaskan. Den gör sig lika snygg inomhus i en bokhylla som utomhus.
  5.  Man kan också vira garn runt flaskorna, här är det viktigt att man ser till att garnet ligger tätt intill varandra vid varje varv. Blir snyggt om man gör flera stycken och ställer i en grupp. 
26 Jan 2017