Falkblick

Håller koll på de senaste trenderna

Skrivare eller kopiator?

Funderarar du på om du ska köpa en kopiator eller en skrivare? Grejen är att du inte måste välja mellan dem. Det eftersom att många kopiatorer fungerar som skrivare med och tvärtom. Kopiatorer är oftast mest vanliga att se på kontor. Det är då ofta stora schabrak. Är det till hemmabruk eller hemmakontoret, så är det bättre att satsa på en skrivare, där det finns kopieringsfunktion och scanner. Det finns idag olika modeller att välja på.

Laser eller bläck?

När du ska välja mella skrivare så finns det idag laserskrivare och det finns bläckstråleskrivare. Oftast är laserskrivare bra för hemmakontoret eller för mindre företag och bläckstråleskrivare är  lämpliga som skrivare för hemmabruk och de kan också leverera mycket hög kvalitet på fotoutskrifter.

Sedan finns det ju de skrivare med en funktion eller flera. En singelfunktionsskrivare har endast funktionen att den skriver ut dokument. Det med eller utan färg. Multifunktionsskrivare kan göra mer än bara skriva ut. De är oftast utrustade med en skanner, kopiator och/eller fax. Dessa skrivare är perfekta för hemmakontor och företag.

Kopiatorer

För företag som känner att det finns ett större behov av att kopiera mycket så är det dock bra att skaffa en kopiator. Det finns idag företag som både säljer och hyr ut sådana. Det kan vara bra att hyra, så att det bara är att byta ut den vid behov. Det är oftast mer kostnadseffektivt än att köpa in en eller flera egna. 

27 mar 2021