Falkblick

Håller koll på de senaste trenderna

Sommarbröllop i skärgården

17 feb 2019

Det är februari nu och det känns som sommaren är långt borta. Men den kommer snabbare än man tror. Många är de som går i giftastankar, och många är de som redan har långt framskridna planer på giftermål i sommar. En av mina allra äldsta vänner ska gifta sig i sommar, och deras plan är att hålla bröllopet ute i Stockholms skärgård. Det är otroligt vackert där, men har en del logistiska bekymmer. Hur gör man för att få ut gästerna till ön de ska hålla ceremonin på? Hur gör man för att iordningställa festplatsen där bröllopsfesten ska hållas? För att inte prata om hur man gör för att få ut all mat och dryck. 

Problem är till för att lösas

Jag har hjälpt till lite med det där. Jag har till exempel pratat med en cateringfirma åt dem, och jag har också kollat upp hur man gör för att hyra bord och stolar i Stockholm till en utomhusfest. De som ska ordna med maten kunde se till att ordna transport på egen hand, mot en liten extra kostnad och de som hyr ut tält och möbler kan vi samordna transporten med så att vi kör ut grejerna med båt på ett enkelt sätt. man ska inte se problem, man ska kolla efter lösningar. Det är mitt sätt att möta livet, och det är nog därför de kontaktade just mig för att be om hjälp. Det är ju ett tag kvar, så det finns gott om tid att se till att allt klaffar perfekt. 

Fermenterad mat

22 jan 2019

Fermenterad (jäst) mat är inne nu. Det har synts ett tag bland drycker som Kombucha (love it!) och nu börjar man återupptäcka gamla godingar på matbordet som surkål, pickles och kefir, men även mer exotiska grejer som miso, tempeh och kimchi ligger i hetluften. Fermenterad mat är hälsosam, särskilt för magen och tarmarna och dessutom gillar de flesta människor smaken (när de väl vant sig). Det är en win-win för alla!

 

Smidigt sätt att ta körkort

11 jan 2019

Att ha körkort och bil, det ger en frihet på ett väldigt bra sätt. Man kan åka var man vill, när man vill så länge man har bensin i tanken. En trend som funnits och finns än idag är att gå en intensivkurs körkort‌ . Om man väljer att gå en intensivkurs för körkort, så kan man snabbt ha det rosa kortet i sin hand! Fördelen med att gå en intensivkurs är att man hela tiden får träna på både bilkörning och teori under en intensiv period. Man har då huvudet full med färsk kunskap när man ska köra upp och när man ska göra sitt teoriprov. Det finns flera olika typer av intensivkurs med körkort, med eller utan internet. Men de flesta innehåller samma. Det är ett visst antal körlektioner, varvat med teori samt att man gör riskettan och risktvåan.

Ta körkort du med

Om du inte har ett körkort, så kanske det är dags att göra något åt saken? Det spelar ingen roll om du är 18 eller 32 eller kanske 45! Alla kan gå på en intensivkurs för att lära sig köra bil. Sen är det kul med intensivkurs där man bor på internat, då man kan träffa nya vänner i alla åldrar. Det är definitivt ett mycket bra alternativ till att gå på vanlig körskola. Nackdelen med körskola är att det tar ofta längre tid mellan lektionerna. Det slipper man på en intensivkurs.

Satsa på snygga glasögon

9 jan 2019

Idag är det ganska många som har ett synfel av något slag. Har man ett synfel så kan man korrigera detta genom att bära glasögon, linser eller genom att operera sig. Idag finns det gott om snygga, moderiktiga glasögon. På nätet finns det billiga glasögon, om man inte vill lägga en hel förmögenhet på dem. En butik är till exempel ExtraOptical. Hos dem kan man köpa glasögon online. Du måste dock veta vad du ska ha för styrka på dina glasögon, så att du får rätt modell. 

Vilken form på glasögonen ska man välja?

Glasögon idag kommer i en mängd olika former. De är rektangulära, ovala, runda, pilot, wayfarer och cat eye. För att hitta den form du ska ha och som passar dig bäst så gäller det att först bestämma vad du har för ansiktsform. Det är utifrån det man utgår. De vanligaste ansiktsformerna som finns är runt, hjärtformat, ovalt eller fyrkantigt. På ExtraOptical.se så finns det en sida med just detta, som du kan jämföra ditt eget ansikte med. Där står även vilka former på glasögon som passar vilka ansiktsformer. Det är alltid snyggare med rätt form på glasögonen.

Köp via nätet

Fördelen med att köpa glasögon online är att det kostar oftast bra mycket mindre än om du köper dem direkt hos optikern. Du kan därmed satsa på märkesglasögon om du vill och ändå gå dem till ett bra pris. Sen är det så klart inte ett måste att ha märke, det viktiga är att du har rätt styrka, så att du får den falkblick du behöver!

 

Trend för olika föreningar

8 jan 2019

En tydlig trend syns nu bland en massa olika sorters föreningar och det är att tjäna in pengar genom att sälja saker. Det finns ofta reklam på nätet som säger tjäna pengar till klassen eller tjäna pengar till laget eller tjäna pengar till föreningen. Bakom denna typ av reklam står företag som har en produkt, som skolklasser, lag och föreningar kan sälja för att tjäna in pengar. Det kan vara att man vill tjäna pengar för klassresa, eller för att föreningen ska ut på något eller för att laget ska åka på träningsläger. 

Vad är mest populärt att sälja?

Ser man i vad som trendar att sälja så är det ofast de ätbara tingen. Det är kakor, korvar, ostar, godis. Sedan kommer det olika sorters kläder. Men just det ätbara är det som de flesta säljer och som även de allra flesta köper. Det kanske beror på att ätbara saker, de går alltid åt. Vet ju själv när det ringer på dörren och någon vill sälja. Det är det ätbara man helst vill ha. Tror att detta är en trend som kommer hålla i sig ett bra tag. 

Andra trendiga sätt att tjäna pengar

Tjäna pengar till klassen kan man göra genom att göra saker som föräldrarna betalar för att se eller göra. Det kan vara musikaler, teater med mera. Föreningar och lag har andra möjligheter, som lotter av olika slag, det har alltid funnits, på ett eller annat sätt. 

Upphottade lussekatter

10 dec 2018

Om bara några dagar är det lucia och då vill vi alla äta lussekatter. Traditionella lussekatter ser ut som snirkliga S och har två russin i sig, men är man det minsta nyskapande så testar man givetvis något av alla de nya rescepten som cirkulerar. Fusionen mellan semlan och lussekatten är att dö för, alltså när man gör runda bullar av sin saffransdeg och skär den på mitten och prejar grädde mellan halvorna. Sedan älskar jag Leilas "Butterkrans med nutella och hasselnötter". att överhuvud taget inkludera nutella med bakverk är en no-briner egentligen - konstigt att det inte görs mer...

Vilken är din favvo lussetrend?

Bröllopstrender 2019?

9 nov 2018

När det kommer till bröllop så har det genom tiderna alltid varit olika trender. Nu på senare år är det som att hur ceremoni, vigsel och middag går till inte är det väsentliga i att gifta sig. Det är istället anledningar som att samla sina nära och kära, att få juridiska fördelar eller äntligen få leva ut ett speciellt partytema som har blivit viktigt. Idag har det blivit nya reglerna  och de är inga regler. Det är det unika och personliga som skänker status till dagens bröllop. Förr var bröllop på ett visst sätt. De var uppstyrda och likartade. Bröllop skulle omfatta trerätters sittande middag, klädkod mörk kostym eller högtidsklädsel, bröllopsgåvor i form av serviser och bestick. Klänningen för bruden var vit, lång och så vidare. Idag är det annorlunda. 

Gör som ni själva vill

Trenden i dag är att ett bröllop får vara lite som man vill. En viss uppmuntran i att det ska vara personligt mer än att det ska vara klassiskt och standardiserat. Det innebär att man kan ha picknickbröllop, ladugårdsbröllop, Vegasbröllop eller bröllop på en gård i Skåne. Läs här för mer information. Även teman som 1920-tals bröllop med annat är trendande.Sen är det inte ett måste att följa trender, som sagt nya reglerna är ju att det inte finns några regler. Så skapa er egen trend med ert bröllop. Skapa något ni vill ha och det kommer bli ett fantastiskt bröllop, det kan jag lova er!

 

 

 

 

Trend med tänka ekonomiskt inför jul

2 nov 2018

Även om vi bara är i början av november så kommer december att komma, snabbare än vad många anar! Det är inte fel att redan nu planera sin jul. Ofta är det en tid då många stressar både med tiden och med det ekonomiska. Dock kan man ana en trend och det är att dra ner på alla måste, dra ner på allt överflöd och köra en mer minimalistisk jul. Det är nog bra att denna trenden ökar. Annars är det allt för många som drar på sig skulder eller som har svårt att klara av januari och februari för att de lagt alla pengar de har på december. Julhandel brukar varje år slå rekord. Detta är något som måste minskas. Man bör satsa på mindre julklappar, begagnade julklappar med mera.

Börja i tid, slipp stressa

Det är inte fel att börja tänka jul redan nu i november. En del väntar allt för långt in i december med att planera, julhandla och så vidare. En stress kommer då och inte den julfrid man önskar. Kom överens i familjen hur ni vill fira i år och skapa en jul som är så där härlig och mysig som man önskar. Ju mer tid man har på sig, desto lättare är det att bli klar i tid helt enkelt. Så varför inte sätta fart, så kanske du kan ta det superlugnt nästa månad, när alla andra flänger runt och stressar som tokar!

Aktier

31 okt 2018

Om man har lite pengar som går att lägga undan varje år, och är intresserad av att få dem att växa, så är aktier en populär metod för att få detta att ske. Aktier är andelar som man köper i företag (aktioebolag) och sedan säljer av och köper nya beroende på strategi och is i magen. 

Dags att börja fundera över julklapparna?

24 okt 2018

Kanske du tänker att det är ju långt kvar till jul, jag har tid än? Dock är det ju så att idag är det exakt två månader kvar till julafton. Det kan vara rätt skönt att vara ute i god tid med sina juklappsköp. Ju tidigare man handlar, desto mer massa billiga julklappar kan man hitta. Bara för att det är billiga julklappar så behöver de inte var sämre för det. Sedan kan en massa billiga julklappar vara bra att handla om det är så att ni ska ha ett julklappsspel.

Vad blir årets julklapp 2018?

Varje år så brukar man presentera det som är "årets julklapp". Det är HUI Research, ett företag ägt av branschorganisationen Svensk Handel, som sedan 1988 utser julklappen. Detta sker oftast i november. I år kommer det att vara den 20 november som detta årets julklapp ska utses. 

För att en produkt ska kunna bli utsedd till att vara årets julklapp så ska den uppfylla ett eller flera kriterier. Dessa är; 

 • Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året
 • Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal
 • Produkten ska representera den tid vi lever i

Vad har trendat förr om åren?

Sedan 1988 har årets julklapp varierat i vad det har varit för något. Så här har det sett ut:

 • 1988 Bakmaskin      
 • 1989 Videokameran                           
 • 1990 Woken             
 • 1991 CD-spelaren   
 • 1992 TV-spelet        
 • 1993 En doft (parfym)                        
 • 1994 Mobiltelefonen                         
 • 1995 CD-skivan        
 • 1996 Internet-paketet                       
 • 1997 Det elektroniska husdjuret   
 • 1998 Dataspelet      
 • 1999 Boken               
 • 2000 DVD-spelaren
 • 2001 Verktyget        
 • 2002 Kokboken       
 • 2003 Mössan
 • 2004 Den platta tv:n
 • 2005 Ett poker set
 • 2006 Ljudboken
 • 2007 GPS-mottagaren
 • 2008 En upplevelse
 • 2009 Spikmattan
 • 2010 Surfplattan
 • 2011 Den färdigpackade matkassen
 • 2012 Hörlurarna
 • 2013 Råsaftcentrifugen
 • 2014 Aktivitetsarmbandet
 • 2015 Robotdammsugaren
 • 2016 VR-glasögonen                          
 • 2017 Elcykeln

Ska bli spännande att se vad det kommer att bli i år!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bitcoin - en introduktion

20 okt 2018

Du har säkert hört talas om Bitcoin, men få vet vad det är och hur det fungerar. Man investerar i Bitcoin som man investerar i ex. guld, men vilka är för- och nackdelarna med Bitcoin vs. traditionella investeringskanaler? Här kommer en liten introduktion. Är Bitcoin framtiden? Vad tror du?

Tid att unna sig

5 okt 2018

Vi är mitt uppe i hösten nu och sommaren känns lika avlägsen som julen. Visst har denna årstid sin charm, men hjulspåret får en att känna tristess och nedstämdhet emellanåt. Det är viktigt att man tar sig tid och råd med saker som lyser upp i tillvaron, lite lyx!

Vardagslyx

Lyx är olika saker för olika människor. Vissa vill åka på fiskeresor med kompisarna och andr gå på bio. Idag är vi många som älskar att skämma bort oss själva med så kallade luxury treatments. Ta in på spa, få massage, pedikyr eller kanske fräscha upp sin look med ansiktskurer och botox. Whatever rocks your boat, säger jag.

Det har verkligen exploderat det här med att lägga pengar på dyra behandlingar - helt klart kan det kallas trend. Jag tycker nog att det är en positiv trend i det att behandlingar har blivit mindre tabu. Man får vilja göra sig vackrare på konstgjord väg idag, det var faktiskt något man ansåg var lite fult för bara något årtionde sedan.

Livet ska njutas 

Det allra bästa är att kombinera allt mys på en gång. Resa iväg med en riktigt god vän, gå på bio och äta gott ute och ta in på spa. Varför snåla med sig själv? Livet är för kort för att man ska snåla med det göttiga egentligen, inte sant?

Men så är det det vanliga problemet med tid och pengar. Har man det ena så har man sällan det andra... Små avbrott är gott nog för de flesta - se bara till att faktiskt ta dem!

Trend med Sydamerika?

14 sep 2018

Trender när det kommer till andra länder varierar ofta en hel del. Ofta har man ett visst antal länder i topp vart svenskar helst resor och många gånger är det samma länder. Dock händer det att vissa delar av världen trendar. Sydamerika trendade en del förra året redan och vi svenskar tog kryssning Sydamerika så väl som andra sorters rundresor i denna världsdel. Desutom så såg man förra året även trender från Sydamerika i våra kök! Bland annat tog Pinterest fram en lista här, på olika trender, varav mat från Sydamerika var en av dem. 

Då var det färgglad mat, starka kryddor och mycket inspiration från just Sydamerika. Det skulle lagas rätter med chilifrukter, quinoa, skaldjur, exotiska frukter, lök och göras från grunden!

Upptäck Sydamerika du med!

Ett bra sätt att upptäcka denna del av världen är att ta en kryssning runt i Sydamerika. Det är faktiskt en riktig lyxig upplevelse och något som är väl värt varje krina. Om man tar en kryssning Sydamerika så får man bekväma sovhytter, exklusiv mart och sedan en massa olika fantastiska vyer!  Sedan är det ju en massa på båten som kan göras med, allt från sola och bada till spela tennis, eller vad man nu gillar att göra. Det går även att åka till Sydamerika på rundtur på land så att säga. Antingen ett land eller flera av dem, beroende på hur länge du vill vara borta från hemmet.

 

 

Effektiviserad träning

10 sep 2018

Smal, stark, snabb och rörlig - så vill vi väl alla egentligen vara? Allt annat är adaptioner till verkligheten, tror jag. Vem vill inte ha en smidig, stark och funki´tionell kropp som orkar en massa? KOnstigt vore det om man inte ville ha det. Sedan är det absolut förståeligt att man inte prioriterar det så pass högt att man viger sin tid och energi åt att skapa den, samt avstår en massa av livets läckerheter. 

När det gäller just tiden det tar att underhålla en hälsosam kropp så är den traditionella uppfattningen att det kräver mellan 1-2 timmar om dagen av tid i löparspåret eller gymmet och sedan duschen efteråt plus allt som följer med att tvingas ducha (hår, smink osv). Det känns som ett oöverstigligt berg. Nya rön pekar dock mot att kortare, intensiva träningspass dels sparar en en massa tid och dels faktiskt ger bättre resultat. Träningsformen kallas HIIT och har blivit väldigt populär på sistone.

Värt att testa!

Trendigt med matkasse

9 sep 2018

En trend som växt sig större och starkare är detta med att ha matkasse. Det finns idag en massa olika företag som erbjuder just detta med matkasse. Det hela går ut på att man bokar in en kasse, som sedan levereras direkt hem. I denna kasse finns det råvaror, recept och så för x antal middagar. Många gånger kan man välja bland massa alternativ, beroende på hur många man är i familjen eller om man är vegetarian eller så. Linas, citygross och andra matkassar erbjuder bland annat ekologiska och vegetariska alternativ vilket är riktigt bra, för då kan man få en matkasse som är anpassad.

Underlättar vardagen

Med en matkasse så underlättar man sin vardag väldigt bra. Det är alltid lätt att fastna i samma sorts maträtter när man själv ska handla och laga mat. Med en matkasse får man massa nya recept att testa på. Sedan så slipper man att handla en massa med i affären. Det mesta kommer ju med i kassen. Visst är det så att det är en fördel att fylla på basskafferiet så sätt, så att du kan göra allt, men du slipper det där med att handla varje dag som du kanske gör nu. Så vill du göra något trendigt, som även är något som är välsmakande och som underlättar din vardag så är det en matkasse du ska satsa på! Det är riktigt smidigt att ha en sådan faktiskt!

← Äldre inlägg